markedsføring - online eller offline


Generelt om markedsføring

Markedsføring er de tiltag din virksomhed gør for at fremme afsætningen af en idé eller et produkt og det kan sagtens være dit produkt, er en serviceydelse. 

Markedsføring breder sig over mange områder, fx produktplanlægning, markedsundersøgelse, produktudvikling, prisfastsættelse, distribution, markedsmodning, konkurrentanalyse, reklame, PR, emballage, tryksager, websites, merchandise, kampagner og meget mere. 

Der findes mange opfattelser af hvad markedsføring er. Hvilket er klart når man beskæftiger sig med et så bredt område. Markedsføring er også rigtig mange ting og rigtig vigtigt når du skal positionere dig på et marked. Så har du et større projekt i tankerne, er det en god ide at konsultere en ekspert i god tid, så du kan få udarbejdet en markedsføringsstrategi for dit projekt.


Online markedsføring

Online er der også mange muligheder; sociale medier, annoncer, søgemaskineoptimering, AdWords, online magasiner, nyhedsbreve og næsten alle gør brug af internettet til deres hjemmeside, men et micro-site kan også være den løsning du leder efter. I bund og grund handler det om at finde ud af hvad der ses af din målgruppe og så gøre brug af de medier der passer til din situation.

Social Medie markedsføring

Du kan, med få midler, flytte dig lang på kort tid. Spørg hvordan - jeg hjælper hellere end gerne.

Eksempelvis kan du være indehaver af en webshop og ønsker at booste dit salg. Og her kan man kombinere en masse ´gratis´ medier - så det eneste du skal investere i, er timerne bag arbejdet. Når en ny kunde vælger ftns til at hjælpe med dette, sørger vi altid for at dokumentere sort på hvidt, effekten af indsatsen. Når man kan se vi nærmer os de aftalte mål - får de fleste blod på tanden og intensiverer indsatsen. Fordi det mærkes på bundlinien fra dag 1.

Online markedsføring er et område helt for sig selv der kræver passionerede hoveder fyld med viden om dette. 


Lav en strategi for din markedsføring

En god markedsføringsstrategi er lukrativ. Alle snakker om ROI. Det er lige præcis essensen af en god markedsføringsstrategi. Return on Investment. Den samler dine aktiver og målretter dine ressourcer så du når dine ønskede mål. 

En markedsføringsstrategi kan variere i størrelse og omfang. Det kommer an på din situation lige nu. Hvad skal du opnå. Er det til et nyt produkt, en re-lancering, en kampagne eller en hel virksomhed m.m. der skal markedsføres?


En hel kampagne

Det giver mening af få udarbejdet en hel kampagne når du har en  begivenhed eller et produkt du gerne vil styre opmærksomheden mod.  En hel kampagne kan variere i størrelse og omfang og kan sagtens udarbejdes på mindre begivenheder eller produkter. 

Et eksempel på en hel kampagne er, da Cafeministeriet havde 10 års Jubilæum i august 2013. De havde brug for at gøre noget anderledes. Noget der ville blive bemærket. De er jo ikke receptionstyperne. Deres fokus ligger på deres gæster og værtsrollen.

Vi startede fra bunden hvor vi idégenererede og byggede så en kampagne op sammen.

Resultatet blev:

En iøjenfaldende tryksag

der understøttede cafeens identitet og samtidig fortalte historier om de 10 år. Heri var en lille ekstra tryksag med opskrifter som modtagerne vil kunne prøve af derhjemme. Se noget af den her.

En succesfuld facebookkampagne

der aktiverede medlemmerne af gruppen til at inddrage cafeen i deres nuværende øjeblik. Og invitere dem ud til sig, hvor de nu befandt sig i byen. Men der hele tiden blev opdateret med fotos og reaktioner på facebook. Kig kampagnen på deres facebookside, under d. 14. august 2013.

Et PR koncept

hvor indehaveren var ude i bybilledet med dejlige smagsoplevelser, invitation til aftensarrangementet og responderede på de opslag der havde været på facebook i løbet af dagen. Vi fulgte det med kamera, se filmen, den er ret hyggelig.

Outdoor reklame

på nøje udvalgt busruter i Aalborg.  Fordi vi på den måde kunne ramme de primære og sekundære målgrupper i deres boligområde og få masser af eksponering i centrum.

Fotografen på projektet:
Wagner G. Photography
Tekstforfatter på projektet:
Olesen IDE&TXT
Filmmager på projektet: 
Martin Simonsen, har sine flotte ting på vimeo.


Markedsførings-
materiale

 

Dit behov for markedsføring behøver ikke være så omfattende. Måske har du brug for lidt materiale du kan markedsføre ideer eller produkter via. Det kan man gøre på mange måder, men et par eksempler kan være de trykte medier som brochurer, magasiner, flyers, visitkort, foldere, bøger, men det kan også være bannere, stickers, skilte og outdoor reklame på busser, busstopsteder, biler osv. Mulighederne er mange, så vælg med omhu. Der er nemlig en helt rigtig kombination til din virksomhed.