Layout & DTP


ET GODT LAYOUT HANDLER OM GRIDS, ÆSTETIK & GESTALT. DET ER I DETALJEN, HELHEDEN OPSTÅR OG ftns ER HELT UTROLIG GLAD FOR DETALJEN.

Det er i detaljen helheden opstår

Layout
Layout er opsætningen af både websites og medier til tryk. Layoutet er den måde man vælger at arrangere billeder, tekst, illustrationer, logo - altså de elementer der skal indgå i emnet der arbejdes med. Det betyder meget hvor man placerer hvad, da vi har bestemte måder vi læser en side på. Men også i forhold til en sides proportioner og budskab. Et godt layout arbejder med øjets naturlige gang og kan emfasere dit budskab. 

Et godt layout er et stort stykke arbejde, der kræver kendskab til redskaber som det gyldne snit, typografiske grundregler, visuel emfase og æstetik.

DTP
Desktop Publishing - processen at klargøre dine dokumenter til tryk. Det er også ret vigtigt at man her har styr på farveprofiler, opløsning, skæringsmærker osv. Ellers kan man ende med en tryksag hvor noget tekst er skåret væk i siderne, fotos og grafik er pixeleret og farverne ikke matcher hinanden. Når jeg arbejder med opsætning - om det er web eller tryk - arbejder jeg efter en masse regler ... Og så bryder jeg dem. Ellers bliver det for forudsigeligt. Der skal have nogle overraskelseselementer  og ægthed i det du får udarbejdet hos mig.

Overvejer du at få lavet tryksager? Også af den helt simple slags - så er du velkommen til at henvende dig til mig. Jeg vil hellere end gerne både rådgive dig og udarbejde materialet for dig.  Du kan nøjes med at skrive du ønsker at blive kontaktet hvis tiden er knap. Så tager jeg den derfra.