Hvilken font er du lun på for tiden?

Jeg var i møde med Mie fra kalejdoskop i mandags. Hun er i sig selv inspirerende - og meget venlig, men da hun så spørger; vil du låne den her? ... er jeg helt solgt:

Retro Fonts af Gregor Stawinski - me in looove

Retro Fonts af Gregor Stawinski - me in looove

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er forelsket i typografi. Det er så smukt og tror for alvor jeg forstod skønheden i typografi da jeg læste Niels Heie´s ´At tale til øjet´ - hvor han prøver at forklare gestalt lovene*, med typografien. Og det var som om det skrevne sprogs kompleksitet gik op for mig dér. En ting er mellemrummet der skaber ord, noget andet er sammensætningen af bogstaver der former lyden og betydningen, men typografien er jo smuk fordi den både er forskellig i hvert bogstav, men I en god font/skrifttype, kan du alligevel se at dét 'a´ og det ´b´ hører til samme familie.  Det er ret fascinerende. Når man tænker over det ... Tænk lige over det. 

IMG_2564.JPG


De fleste der arbejder med at opbygge for eksempel websites, bruger også disse Gestalt love i deres arbejde. Når man støder på en side og man siger den lyd der, Wåh... fordi man ikke kan overskue den - så burde der ha´ været lidt gestalt ind over. Men folk der arbejder med typografi har som regel også en font de ikke kan stå for. Jeg er ret vild med den der hedder Adelle for tiden. God webfont. Men synes også den kan gå på tryk i Italic eller større format. Har du en? En font du lidt for tit ender med at bruge? Hvilken font er du lun på for tiden? 

*Læs om Gestalt her 

IMG_2566.JPG
IMG_2567.JPG